EU ( AB )Standart Sözleşme Maddeleri (SCC)

AB ülkeleri ile AB dışı ülkeler arasındaki veri aktarımları için standart sözleşme maddeleri.

Avrupa Komisyonu, standart sözleşme maddelerinin, verilerin uluslararası olarak aktarılması için veri koruma konusunda yeterli güvenceler sunduğuna karar verebilir.

Şimdiye kadar, AB'deki veri denetleyicilerinden AB veya Avrupa Ekonomik Alanı (EEA) dışında yerleşik veri denetleyicilerine veri aktarımları için iki dizi standart sözleşme maddesi çıkarmıştır.

Ayrıca, AB'deki denetleyicilerden AB veya AEA dışında yerleşik işlemcilere veri aktarımları için bir dizi sözleşme maddesi çıkarmıştır.

 

AB-ABD Gizlilik Kalkanı Programı Güncellemesi

  • 16 Temmuz 2020'de, Avrupa Birliği Adalet Divanı , AB-ABD Gizlilik Kalkanı tarafından sağlanan korumanın yeterliliğine ilişkin 12 Temmuz 2016 tarihli Avrupa Komisyonu'nun (AB) 2016/1250 Kararını "geçersiz" ilan eden bir karar verdi. . Bu kararın bir sonucu olarak, AB-ABD Gizlilik Kalkanı Çerçevesi artık kişisel verileri Avrupa Birliği'nden Amerika Birleşik Devletleri'ne aktarırken AB veri koruma gereksinimlerine uymak için geçerli bir mekanizma değildir. Bu karar, AB-ABD Gizlilik Kalkanı katılımcılarını AB-ABD Gizlilik Kalkanı Çerçevesi kapsamındaki yükümlülüklerinden kurtarmaz. 

  • Amerika Birleşik Devletleri, transatlantik veri akışlarında ve gizlilik korumalarında sürekliliği sağlamak için AB ile çalışmaya kararlıdır. ABD Ticaret Bakanlığı, bu konuda Avrupa Komisyonu ve Avrupa Veri Koruma Kurulu ile yakın temas halindedir ve yakın temas halinde kalacaktır ve kararın olumsuz sonuçlarını, bizim için çok hayati önem taşıyan transatlantik veri akışlarına sınırlayabilmeyi ummaktadır. vatandaşlar, şirketler ve hükümetler.

  • 10 Ağustos 2020'de ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross ve Avrupa Adalet Komiseri Didier Reynders, "ABD Ticaret Bakanlığı ve Avrupa Komisyonu, geliştirilmiş bir AB-ABD Gizlilik Kalkanı potansiyelini değerlendirmek için görüşmeler başlattı. Schrems II davasında Avrupa Birliği Adalet Divanı'nın 16 Temmuz kararına uymak için çerçeve. "

  • Bakanlık, bu tartışmalar devam ederken Gizlilik Kalkanı programını yönetmeye devam edecektir. As Ticaret Wilbur Ross ABD Dışişleri Temmuz 16, 2020 tarihinde kaydetti , “Ticaret Bakanlığı Gizlilik Shield Çerçeveleri kendinden sertifikasyon ve yeniden belgelendirme gönderimler işleme ve Privacy Shield Liste koruyarak dahil Gizlilik kalkan programlarını yürütmek için devam edecektir . "

  • Sorularınız varsa, lütfen Avrupa Komisyonu, ilgili Avrupa ulusal veri koruma otoritesi veya hukuk müşaviri ile iletişime geçin.


Avrupa Birliği Adalet Divanı'nın (ABAD) 16 Temmuz 2020 kararı ışığında AB veri koruma yetkilileri tarafından icra edilmesinde bir gecikme veya erteleme olacak mı?

  • Temmuz 17, 2020 tarihinde, Avrupa Veri Koruma Kurulu (EDPB) , Avrupa Birliği çapında veri koruma kurallarının tutarlı uygulamasına katkıda bulunur ve AB'nin veri koruma yetkilileri arasında işbirliğini teşvik ettiğini bağımsız bir Avrupa organıdır, bir yayınlanan açıklamada , belirterek diğer şeylerin yanı sıra, "EDPB, AEA vatandaşlarına ve kuruluşlarına fayda sağlayan transatlantik bir kişisel veri aktarımının güvence altına alınmasında yapıcı bir rol oynamaya devam etme niyetindedir ve Avrupa Komisyonu'na ABD ile birlikte oluşturulmasına yardımcı olmak için yardım ve rehberlik sağlamaya hazırdır. , AB veri koruma yasasına tam olarak uyan yeni bir çerçeve. "

  • 23 Temmuz 2020'de EDPB, Avrupa Birliği Adalet Divanı'nın 16 Temmuz 2020 kararına ilişkin sıkça sorulan bir dizi soruya ilişkin rehberliği kabul etti ve diğer hususların yanı sıra, bir kuruluşun veri aktarımına devam edebileceği herhangi bir yetkisiz süre olmadığını belirterek Amerika Birleşik Devletleri, transfer için yasal dayanağını değerlendirmeden.

  • ABD Ticaret Bakanlığı bu konuda EDPB ile yakın temas halindedir ve öyle kalacaktır.

  • Sorularınız varsa, lütfen ilgili Avrupa ulusal veri koruma otoritesi veya hukuk müşaviriyle iletişime geçin.

 ABD merkezli kuruluşlar, Avrupa Birliği Adalet Divanı'nın (ABAD) 16 Temmuz 2020 kararı ışığında AB-ABD Gizlilik Kalkanı Çerçevesine neden katılmalı?

  • Kuruluşların AB-ABD Gizlilik Kalkanı'na sürekli katılımı, AB bireyleri için anlamlı gizlilik korumaları ve başvurular sunan bir dizi gizlilik ilkesine uygun olarak kişisel bilgileri korumaya yönelik ciddi bir bağlılık göstermektedir.

  • AB-ABD Gizlilik Kalkanı'ndaki katılımcıları 16 Temmuz 2020 kararı, AB-ABD Gizlilik Kalkanı Çerçevesi kapsamındaki yükümlülüklerini ortadan kaldırmaz. 5 Ağustos 2020'de Federal Ticaret Komisyonu (FTC) Başkanı Joseph Simons , ABAD'ın 16 Temmuz 2020 kararına atıfta bulunarak, “İdarenin bu alandaki çabalarını desteklemeye hazırız, ancak aynı zamanda devam edeceğiz. Gizlilik Kalkanı kapsamında verilen sözler dahil olmak üzere şirketleri gizlilik taahhütlerinden sorumlu tutmak. "

  • Belirtildiği üzere 10 Ağustos 2020 ortak açıklamada , ABD Ticaret Bakanlığı ve Avrupa Komisyonu AAD tarafından 16 Temmuz 2020 kararına uymak için geliştirilmiş bir AB-ABD Gizlilik Shield Çerçeve potansiyelini görüşüyorlar. Bakanlık, bu tartışmalar devam ederken Gizlilik Kalkanı programını yönetmeye devam ediyor.

  • Bir kuruluş için en uygun veri aktarım mekanizmasının belirlenmesine yardımcı olması için lütfen Avrupa Komisyonu, uygun Avrupa ulusal veri koruma yetkilisi veya hukuk müşaviri ile iletişime geçin.


AB-ABD Gizlilik Kalkanı Çerçevesi kapsamında yeniden sertifikasyonla ilgili gereksinimler, Avrupa Birliği Adalet Divanı'nın (ABAD) 16 Temmuz 2020 kararı ışığında değişti mi?

  • ABD Ticaret Bakanlığı'nın Uluslararası Ticaret İdaresi (ITA), kendi kendine sertifika için gönderimlerin işlenmesi ve Gizlilik Kalkanı'na yeniden sertifika verilmesi ve Gizlilik Kalkanı Listesinin sürdürülmesi dahil olmak üzere Gizlilik Kalkanı programını yönetmeye devam etmektedir .

  • Gizlilik Kalkanı Listesinde kalmak isteyen kuruluşların yıllık olarak yeniden sertifika almaları gerekmeye devam etmektedir. Bakınız Gizlilik Shield-tasdik re konusunda rehberlik bireysel ve katkıda bulunmak şartı için hiçbir ücret ödemeden bireysel şikayetleri duymak için bir hazır bağımsız rücu mekanizması sağlamak için gereksinim dahil olmak üzere yeniden belgelendirme gereklilikleri hakkında ek bilgi için, Gizlilik Kalkanı İlkeleri Ek I'de açıklanan tahkim maliyetlerini karşılayacak bir fon. 

  • Maliyet kurtarma programı, Gizlilik Kalkanı programının yönetimini ve denetimini desteklediğinden, kuruluşların Gizlilik Kalkanı'na katılmak için ITA'ya yıllık bir işlem ücreti ödemeleri gerekmeye devam etmektedir. Yıllık işlem ücreti genellikle iade edilmez.


AB-ABD Gizlilik Kalkanı Çerçevesi'nden çekilmeye ilişkin şartlar, Avrupa Birliği Adalet Divanı'nın (ABAD) 16 Temmuz 2020 kararı ışığında değişti mi?

  • Ticaret Uluslararası Ticaret İdaresi ABD Dairesi (ITA) Gizlilik kalkan çekilme için başvurular işleme ve yaşatılmasının dahil Gizlilik kalkan programı, yönetmek devam Privacy Shield Listesi ve Gizlilik Shield Listesi kaldırıldı kuruluşların kaydını .

  • Kuruluşlar istedikleri zaman Gizlilik Kalkanı'ndan çekilebilir; ancak, Gizlilik Kalkanı kapsamında alınan verilerle ilgili devam eden gereksinimleri karşılamalı ve Gizlilik Kalkanı'na katıldıkları veya uydukları iddiası olarak yorumlanabilecek her türlü beyanı web sitelerinden, gizlilik politikası beyanlarından ve diğer herkese açık belgelerden kaldırmalıdırlar. Lütfen Gizlilik Kalkanı İlkelerine ve Gizlilik Kalkanı'ndan çekilmeye ilişkin kılavuza bakın Kuruluşun Gizlilik Kalkanı'na katılırken aldığı kişisel bilgilerle ne yapacağını doğrulamak için bir geri çekilme anketini doldurma ve ITA'ya iade etme gerekliliği dahil olmak üzere geri çekilme gereksinimleri hakkında ek bilgi için ve kişisel bilgiler kimin saklanacağını organizasyon içinde, Gizlilik Kalkanı ile ilgili sorular için sürekli bir irtibat noktası görevi görecektir.

  • Gizlilik Kalkanı'na katılmak için kuruluşların ITA'ya ödemesi gereken yıllık işlem ücreti genellikle iade edilmez.

Web sitem ve Veri Gizliliği Yönetmeliği hk'da bilgilendirme metni;

Veri gizliliği yasaları dünya çapında giderek daha fazla kullanılmaktadır. Genel Veri Koruma Yönetmeliği (GDPR), California Tüketici Gizliliği Yasası (CCPA) ve Lei Geral de Proteção de Dados (LGPD) bilinen en iyi örnekler arasındadır. Bu yasalar, çevrimiçi bir dünyada vatandaşların ve tüketicilerin haklarını korumak için tasarlanmıştır. 

Hem GDPR, CCPA hem de LGPD ziyaretçi verilerini korumak için tasarlanmış olsa da, her mevzuatın gereksinimleri farklıdır. Sitenizin nerede görüntülendiğine bağlı olarak, siteniz bu düzenlemelerin birine, bir kısmına veya tümüne tabi olabilir. Sitenizle ilgili düzenlemelere uymanıza yardımcı olması için Wix Gizlilik Merkezi'ni kullanın. 

GDPR hakkında ;

Genel Veri Koruma Yönetmeliği (GDPR), temel gizlilik hakkını ve Avrupa Birliği (AB) vatandaşlarının kişisel verilerinin korunmasını amaçlamaktadır. Bu düzenleme, AB vatandaşlarının kişisel verilerini işleyen tüm kuruluşları (web siteleri dahil) etkiler. Siz veya işletmenizin AB'de bulunup bulunmadığına bakılmaksızın; AB site ziyaretçileriniz varsa veya pazarlama kampanyalarınız AB vatandaşlarını hedefliyorsa, bu sizi etkiler.

Bana daha fazlasını anlat

CCPA hakkında ; 

California Tüketici Gizliliği Yasası (CCPA), Kaliforniya'da ikamet edenlerin tüketici haklarını korumayı amaçlamaktadır. Yasa, tüketiciler için daha güçlü mahremiyeti teşvik etmeye ve eyalette çevrimiçi bir varlığı olan şirketler için daha fazla şeffaflığı teşvik etmeye hizmet ediyor.

LGPD hakkında ;

Lei Geral de Proteção de Dados (LGPD) temel gizlilik hakkını ve Brezilya vatandaşlarının kişisel verilerinin korunmasına hizmet eder. Bu düzenleme, Brezilya vatandaşlarının kişisel verilerini işleyen tüm kuruluşları (web siteleri dahil) etkiler. Siz veya işletmeniz Brezilya'da olsun veya olmasın; Brezilyalı site ziyaretçileriniz varsa, bu sizi etkiler.